Aprildagene som endret Norge

I går var jeg på kino og så den nye storfilmen Kongens Nei,den handler omde 3 døgnene i april som endret Norge som nasjon. Kongen og regjeringen kunne velge å godta Tysklands krav eller stå på nasjons 35 år gamle frihet. Filmen viser også mange av de glemte heltene som kjempet mot tyskerens og for friheten. Unge gutter som lå på Oscarsborg festing og torpederte Blücher slik at Kong Haakon kunne få et forsprang, gutter som lå på vakt for HM Kongens garde i Midtskogen og hadde skuddvekslinger med tyskerene for å forsvare kongen som nettopp hadde kjørt forbi dem.

Du ser kongefamiliens farefulle, harde og følelses ladde reise mit friheten, Kongens harde valg på Elverum, han kunne ikke gå med på Tysklands krav og truet med å abdisere om regjeringen godtok det.

La oss ikke ta friheten vi har fått av disse heltene for gitt, la oss alltid huske mennene og kvinnene som gav alt for Norge og som virkelig viste nasjon hva vi er lagd av og hva vi er villige å gi for den norske friheten.

Derfor vil jeg alltid kjempe for landet, friheten og grunnloven, jeg skal aldri glemme innsatsen min morfar, kronprinsen, menig Seeberg, kongen eller noen av de andre heltene som gav Alt for Norge for at vi skulle ha frihet til å si hva vi vil, tro hva vi vil, studere det vi vil og stemme på de vi vil.

 

peace out😄

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tankedotter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s